Op zoek naar een stage?

Stage lopen

Vrijwilliger worden?

Ons team is op zoek naar nieuwe collega's. Wil je ook iets doen voor de buurt en in de buurt? Denk dan eens aan SKIP. Om vaste vrijwilliger te kunnen zijn moet je minstens 18 jaar zijn en redelijk zelfstandig kunnen werken na een inwerkperiode. Er is geen vergoeding mogelijk, ook niet voor reiskosten.

Onze vacatures:

 • vrijwilligers voor de zondagmiddag:
  Je bent dan samen met collega's gastheer/gastvrouw voor de bezoekers, je verzorgt  gezamenlijk de dieren en veegt de pleinen. Verder is er altijd wel wat schoon te maken. Aanwezig zijn om 13.45 uur. De boerderij sluit om 17.00 uur. Het rooster wordt in overleg gemaakt en je mag zelf aangeven hoe vaak je wilt komen helpen. Afwijkende tijden in overleg misschien mogelijk.
 • gastheren/gastvrouwen om doordeweeks bezoekers te ontvangen, 's middags na schooltijd:
  Dit werk is niet zwaar en ervaring is niet vereist. Het verzorgen van de dieren is dan al gebeurd. Samen met een collega creëer je een gezellige en veilige omgeving waarin de dieren en bezoekers -veelal (met) kinderen- elkaar kunnen ontmoeten. Vaste werkdag(en) in overleg. 
 • vrijwilligers om te helpen voeren en vegen op zaterdagochtend:
  Je werkt dan samen met één andere collega terwijl de boerderij gesloten is voor bezoekers.
  Je geeft de dieren eten en drinken en ruimt buiten de mest op bij de weidedieren en de konijnen. Dus bezemen hoort erbij.
  Het werkrooster wordt in overleg gemaakt, dus je kunt zelf aangeven hoe vaak per maand je kunt komen.
 • vakantiehulpen:
  Om bovenstaande taken uit te voeren met hulp van ervaren collega's op zelfgekozen dagen.
 • vrijwilligers voor (huishoudelijke) schoonmaak:
  Een boerderij wordt snel stoffig en vuil, terwijl het voor de bezoekers juist zo fijn is als alles er netjes uitziet. Is poetsen je passie, dan kan je je bij ons lekker uitleven met stoffen, ramen zemen spinnenwebben ragen, pleinen vegen en noem maar op.
 • vrijwilliger voor fondsenwerving en pr:
  Het spreekt vanzelf dat de benodigde gelden voor SKIP niet vanzelf binnen komen rollen. Wij zoeken iemand met ervaring en een heleboel enthousiasme om anderen warm te laten lopen voor donaties, sponsoring of andere acties om de boerderij te steunen. Het gaat daarbij vooral ook om de daadwerkelijke uitvoering van de ideeën.

Wat vragen wij van je als vrijwilliger op de boerderij?

Wij vinden het vooral belangrijk dat je het leuk vindt om te werken met dieren en kinderen. Ervaring is niet perse vereist. Het is belangrijk dat je je verantwoordelijk voelt en met zorg omgaat met de dieren, bezoekers, collega's, leerlingen, spullen en de boerderij op zich. Ook dat je een gezellige, veilige sfeer probeert te handhaven voor mens en dier. En...je moet natuurlijk niet vies zijn van een beetje vuil.

Verder is het van het grootste belang dat onze vrijwilligers van onbesproken gedrag zijn. Iedere nieuwe medewerker moet een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) kunnen overleggen. Deze verklaring kunnen wij gratis voor je aanvragen, mits je digi-D gebruikt. Ook moet men een eigen verklaring en onze omgangsregels ondertekenen. In het intakegesprek zal dit aan de orde gesteld worden. Referenties worden zo mogelijk nagetrokken.

Aanmelden of vragen?

Stuur ons een mail.

Documenten