Afbeelding
schildering cavia knuffelhoek

In de weken in en rondom de kerstvakantie is er keihard gewerkt om de boerderij binnen lekker op te knappen en nog gezelliger te maken. De muren zijn fris gewit en er zijn prachtige schilderingen aangebracht met allerlei leuke dieren erop. Kom gauw eens kijken hoe mooi het is geworden. Een klein stukje moet nog, maar dat komt nog wel goed, hoor.

Verder hebben we een paar nestjes met jonge konijntjes gekregen. Ze zijn superlief en de meeste willen graag geaaid worden.
Je vindt ze bij de konijnenheuvel en in het skippenhok waar vroeger de kippen woonden. Daar lopen nu konijnen en mannetjescavia's. De kippen hebben we niet meer, omdat we het niet fijn meer vonden dat ze bijna het hele jaar in deze redelijk kleine ruimte moesten worden opgehokt vanwege de vogelgriepregels. Ze zijn verhuisd naar een adres met meer ruimte en uitloopmogelijkheid. Vrijheid, blijheid! Wel jammer dat we nu geen lekkere eieren meer kunnen rapen.

Er zijn ook ratten en gerbils gekomen en een nieuwe chinchilla, Charly. Deze hebben we gekregen omdat zijn maatje was overleden waardoor hij thuis alleen zat. Wij hadden ook een eenling, dus nu zitten ze lekker met z'n twee├źn. Ze moeten nog wel even aan elkaar wennen natuurlijk. 

Gelukkig hebben we ook nieuwe enthousiaste vrijwilligers gekregen, waardoor we nu veel vaker open kunnen zijn!
Ook tijdens de meeste lessen van het Floracollege mogen er nu weer bezoekers naar binnen.
Kortom, na de vervelende coronatijd is SKIP nu weer helemaal klaar om jullie te verwelkomen.
En leeftijd speelt natuurlijk geen enkele rol. Ook ouderen die het leuk vinden en wat aanspraak kunnen gebruiken, zien we heel graag komen!
Tot gauw iedereen!!!

 

Ingediend door Evelien van Paassen op