Afbeelding
foto bok en Julie

Onze Nubische geit Julie heeft tijdelijk een donkerbruine bok op bezoek gekregen. Ze staan apart in het achterste kleine weitje om van elkaars gezelschap te kunnen genieten. Een echte klik is er nog niet, maar ze hebben nog wekenlang de tijd om van elkaar te gaan houden, of in ieder geval te zorgen dat Julie drachtig wordt.
Ook de dwerggeitjes Nikki en Nala werden verrast met een prachtig blond vriendje. Voor Nikki was het liefde op het eerste gezicht en zij liet zich vrijwel meteen dekken. Nala moest (nog) niks van hem weten. Gelukkig voor haar staan zij in de grote voorste wei, dus kan zij op het klimrek springen als zij even alleen wil zijn.
Het komt vast wel goed tussen alle stelletjes, want die bokken zijn onweerstaanbaar met hun prachtige pruiken! En dan hopen we maar op lieve gezonde lammetjes in het voorjaar. De jongen van geitjes heten namelijk ook lammetjes, net als bij schapen.

Onze grote Drentse heideschapen zijn verhuisd naar een kudde, waar zij gedekt worden en waar zij mogen blijven wonen. Daar zijn zij waarschijnlijk gelukkiger dan bij ons op de boerderij. Zij hielden niet zo erg van mensen en zeker niet van lessen met leerlingen. Aan hun lijf liever geen gedoe en geaai. We hebben gekozen voor hun welzijn.

Ingediend door Evelien van Paassen op