Wat is er te doen?

 

Skip is vooral bedoeld om buurtkinderen en hun familie op een gezellige manier in contact te laten komen met allerlei verschillende dieren.
Wij vinden het belangrijk dat er dieren geaaid of geknuffeld kunnen worden, mits dit het welzijn van het dier niet schaadt.
Er mogen dus bepaalde konijnen en cavia's (in een mandje) op schoot en ook de hamsters en de ratten mogen meestal wel uit de kooi. Maar.... altijd eerst even vragen! Want sommige dieren hebben wel eens even rust nodig en er zijn ook dieren die het op schoot helemaal niet leuk vinden. Sommige zijn ook gewoon veel te groot.
En heb je wel eens een baardagame, een schildpad of een tenrec aangeraakt?
Nee? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Hopelijk tref je een vrijwilliger die je kan helpen.

Meegebracht voer mag alleen na overleg met één van de medewerkers aan de dieren gegeven worden. Zo houden wij zicht op welk dier welke hoeveelheid, soort en kwaliteit voedsel binnen krijgt.
Schapen en geiten zijn -anders dan vaak gedacht- géén vuilnisvaten en zij kunnen behoorlijk ziek worden van verkeerd en/of bedorven voedsel. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor al onze andere dieren.

Hoewel er dus een paar strenge regels zijn, doen de beheerder en de vrijwilligers hun uiterste best om het de bezoekers naar de zin te maken.
Wil je ergens mee helpen, vraag het dan gerust. Er is meestal wel een klusje te doen.

Wij bieden ook de gelegenheid om op beperkte schaal een kinderfeestje bij ons te vieren op zaterdagmiddag. Tijdens schoolvakanties kan er soms uitgeweken worden naar een andere dag.
Hiertoe kunt u rechtstreeks contact opnemen met onze vrijwilligers Carla Plag en/of Stefano Jung die de mogelijkheden graag samen met u willen bespreken.

U kunt mailen naar: skipanimatieteam@hotmail.com