Home

Kinderboerderij SKIP

Kinderboerderij SKIP staat voor Stichting Kinderboerderij Pijletuinen. 
Pijletuinen is de naam van de wijk in Naaldwijk (gemeente Westland), waarin de boerderij gelegen is. Om precies te zijn: je vindt ons bij de Aalbersestraat, aan de rand van het Dreespark.
SKIP is op 29 september 2001 geopend op initiatief van een stel zeer enthousiaste wijkbewoners. De stichting wordt ook nu nog altijd gerund door louter vrijwilligers.
 
Het dagelijkse beheer van de kinderboerderij is in handen van een docent van het Flora College. De samenwerking met de kinderboerderij betekent voor deze school een extra praktijklocatie op fietsafstand voor de lessen dierenverzorging. Deze lessen vinden vooral 's ochtends plaats. Bezoekers zijn ook dan van harte welkom en kunnen met eigen ogen zien hoe hard er gewerkt wordt door de westlandse jeugd.
Een gezellig team vrijwilligers houdt de boerderij draaiende in de weekenden en de schoolvakanties. Ook op sommige doordeweekse middagen zijn zij actief.

Er zijn bij ons vrij veel verschillende soorten dieren te vinden: cavia's, chinchilla's, degoes, geiten, gerbils, hamsters, kippen, konijnen,  poezen, pony's, ratten, schapen, tenrecs (soort tropische egeltjes) en vogels.

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en mits zij geen overlast geven.

Nieuws
SKIP collecteert voor het Oranjefonds
11 mei 2018 - In de week van 22 t/m 26 mei vindt in Naaldwijk de jaarlijkse Oranjefondscollecte plaats.Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij hun huwelijk.Het Oranje Fonds wil .. Lees verder >
Alle 3 de geitjes zijn bevallen!
02 mei 2018 - In de afgelopen anderhalve week hebben alle drie de drachtige geitjes een prachtige, gezonde tweeling gekregen! Nova kreeg als eerste op zondag 23 april een bokje en een geitje.Een dag later volgde Kiki met twee bokjes en als laatste beviel Bo met.. Lees verder >
Tank & Schenk bij PEUT in Naaldwijk!
04 april 2018 - We doen weer mee met een grote Tank & Schenk-actie! Dit keer van het benzinestation PEUT aan de Kruisbroekweg in Naaldwijk. Lees meer bij Sponsors. Daar vindt u ook de actuele teller van PEUT die de stand voor SKIP bijhoudt... Lees verder >

Nieuwsarchief

 

Afwijkende tijden:

Soms zijn we 's middags gesloten i.v.m. besloten activiteiten.
De data vindt u dan hier:
vrijdag 8  juni: open tot 14.00

 

 


 SKIP OPEN
 schooljaar 
2017 - 2018:

(voor uitzonderingen zie hierboven)

ma:   8.30 - 14.00
        15.00 - 17.00
di:     8.30 - 12.00
        14.00- 17.00
wo:  8.30 - 15.15
do:   8.30 - 14.00
vr:  10.00 - 17.00
zo:  14.00 - 17.00
behalve 1e zondag v.d. maand

 

Zaterdag, eerste zondag van de maand en feestdagen in principe gesloten.

Soms is er dan wel toegang tijdens het voeren, maar de tijden daarvan liggen niet vast.


Tijdens schoolvakanties gelden andere tijden. Uren worden dan bekend gemaakt via website en infobord.

Wijzigingen voorbehouden.

Met ingang van elk nieuw schooljaar komen er nieuwe openingstijden.