Regentonnenactie: wij doen mee. U ook?


Gisteren -11 juni 2015- is op de Kreekboerderij in 's-Gravenzande de regentonactie voor kinderboerderijen van start gegaan.
SKIP is één van de deelnemende kinderboerderijen in Westland en we hopen natuurlijk dat u allemaal een regenton bestelt om uzelf, het milieu en SKIP een groot plezier te doen.

Meer info over de actie vindt u hieronder en op de volgende websites:

http://www.regentonactie.nl/nl/kinderboerderij/

http://westland.groei.nl/index.php?id=72632 

Regentonactie kinderboerderijen

De maatschappij is aan het verduurzamen. Kinderboerderijen zijn steeds vaker een voorbeeldlocatie van duurzame toepassingen zoals zonnepanelen of  ledverlichting. Duurzaam handelen van bezoekers wordt er gestimuleerd als inleverlocatie voor gebruikt vet, oude elektrische apparaten en kleding. Aan de educatieve rol en mogelijkheden wordt nu een water element toegevoegd: Regtonactie Kinderboerderijen.

Water is overal om ons heen, maar maatregelen om droge voeten te houden (goed waterbeheer) zijn meestal minder goed zichtbaar. De regentonactie moet dit een beetje veranderen! Niet alleen bij kinderboerderijen, maar vooral ook bij bezoekers van deze voorzieningen.

Opzet Regentonactie kinderboerderijen
Op 11 juni start deze actie op 5 kinderboerderijen in de gemeente Westland. Op iedere kinderboerderij staan 2 regentonnen. Bij de regentonnen, die ook in werking te zien zijn, wordt de bezoeker op een aantrekkelijke manier geïnformeerd over waterfeiten en het effect/probleem van watergebruik/opvang. ‘Tonnie Water’ zal (groot)ouders met hun (klein)kinderen via een waterspeurtocht het terrein laten verkennen en ze ontdekken zo allerlei zaken die met water te maken hebben.
Op de kinderboerderij is voor bezoekers de mogelijkheid om (via een actiewebsite) in te tekenen voor een voordelig geprijsde regenton voor thuis. Bestellers kunnen de bestellingen afhalen bij geselecteerde Tuincentra in de buurt.
Van iedere verkochte actie regenton gaat een bedrag naar de kinderboerderij. Dit kan naast een aantrekkelijke aanschafprijs kopers extra stimuleren dat ze hun kinderboerderij financieel een beetje helpen. De gemeente Westland promoot deze actie en stimuleert de aanschaf door voor snelle Westlandse beslissers €10 korting op de aanschafprijs te geven.

Deelnemende kinderboerderijen en tuincentra
De volgende kinderboerderijen doen mee: Kreekboerderij - `s Gravenzande, Willemshoeve + Vivaldi – Monster, SKIP – Naaldwijk, Kiboe – Poeldijk). Bij elkaar hebben deze locaties tienduizenden bezoeken per jaar.
De volgende Tuincentra zijn afhaalpunt: Drie vestigingen van Welkoop / Horticoop (Poeldijk, De Lier en `s Gravenzande) en Groenrijk de Carlton (`s Gravenzande)


Betrokken bij deze actie
Dit project is een initiatief van de Stichting Ondernemende Kinderboerderijen. De Watercoalitie, Fonds 1818, Fonds Westland, gemeente Westland, Groei en Bloei afd. Westland zijn supporter van dit initiatief.
Het is de bedoeling dat na deze introductie het project ook in andere gemeenten van start gaat.