Home

Kinderboerderij SKIP

Kinderboerderij SKIP staat voor Stichting Kinderboerderij Pijletuinen. 
Pijletuinen is de naam van de wijk in Naaldwijk (gemeente Westland), waarin de boerderij gelegen is. Om precies te zijn: je vindt ons bij de Aalbersestraat, aan de rand van het Dreespark.
SKIP is op 29 september 2001 geopend op initiatief van een stel zeer enthousiaste wijkbewoners. De stichting wordt ook nu nog altijd gerund door louter vrijwilligers.
 
Het dagelijkse beheer van de kinderboerderij is in handen van een docent van het Flora College. De samenwerking met de kinderboerderij betekent voor deze school een extra praktijklocatie op fietsafstand voor de lessen dierenverzorging. Deze lessen vinden vooral 's ochtends plaats. Bezoekers zijn ook dan van harte welkom en kunnen met eigen ogen zien hoe hard er gewerkt wordt door de westlandse jeugd.
Een gezellig team vrijwilligers houdt de boerderij draaiende in de weekenden en de schoolvakanties. Ook op sommige doordeweekse middagen zijn zij actief.

Er zijn bij ons vrij veel verschillende soorten dieren te vinden: cavia's, chinchilla's, degoes, geiten, gerbils, hamsters, kippen, konijnen,  poezen, pony's, ratten, schapen, tenrecs (soort tropische egeltjes) en vogels. Sinds juni 2009 hebben we zelfs een echte slang!

Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd en mits zij geen overlast geven.

Nieuws
Jumbo-actie voor SKIP
28 juni 2017 - Supermarkt Jumbo te Naaldwijk komt met een hele leuke spaaractie!Per verkochte knuffel wordt er namelijk € 0,50 aan SKIP geschonken, dus dat bedrag kan hard oplopen als vele klanten meedoen. Wie wil er nou niet zo'n leuke knuffel hebben en dan oo.. Lees verder >
Dringend collectanten gezocht !!!
02 juni 2017 - In de week van 6 t/m 10 juni vindt in Naaldwijk de jaarlijkse Oranjefondscollecte plaats.Het Oranje Fonds is in 2002 ontstaan toen het als cadeau werd aangeboden aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij hun huwelijk.Het Oranje Fonds wil de.. Lees verder >
Voorleesdag
25 januari 2017 - Van 25 januari t/m 4 februari zijn de Nationale voorleesdagen.Als kinderzwerfboekstation willen we hier graag aan meedoen, omdat wij weten hoe belangrijk en leuk voorlezen is voor kinderen. Zaterdag 28 januari organiseren wij twee voorleesactiviteit.. Lees verder >

Nieuwsarchief

Afwijkende tijden:
vrijdag 30 juni open tot 16.00 uur

Rooster schooljaar 2016 - 2017

 

ma:   9.15 - 11.45
di:     8.30 - 11.45
        12.15 - 17.00
wo:    8.30 - 15.15

do:   12.15 - 16.00
vr:    10.00 - 17.00

Zaterdag, eerste zondag van de maand en feestdagen in principe gesloten.

Soms is er dan wel toegang tijdens het voeren, maar de tijden daarvan liggen niet vast.


Tijdens schoolvakanties beperkt open. Uren worden tijdig bekend gemaakt via website en infobord.

Wijzigingen voorbehouden.

Met ingang van elk nieuw schooljaar komen er nieuwe openingstijden.