Home

Kinderboerderij SKIP

                                                            
Kinderboerderij SKIP staat voor Stichting Kinderboerderij Pijletuinen. 
Pijletuinen is de naam van de wijk in Naaldwijk (gemeente Westland), waarin de boerderij gelegen is. Om precies te zijn: je vindt ons bij de Aalbersestraat, aan de rand van het Dreespark.
SKIP is op 29 september 2001 geopend op initiatief van een stel zeer enthousiaste wijkbewoners. De stichting wordt ook nu nog altijd gerund door louter vrijwilligers.
 
Het dagelijkse beheer van de kinderboerderij is in handen van een docent van het Flora College. De samenwerking met de kinderboerderij betekent voor deze school een extra praktijklocatie op fietsafstand voor de lessen dierenverzorging. Deze lessen vinden vooral 's ochtends plaats. Bezoekers zijn ook dan van harte welkom en kunnen met eigen ogen zien hoe hard er gewerkt wordt door de westlandse jeugd.
Een gezellig team vrijwilligers houdt de boerderij draaiende in de weekenden en de schoolvakanties. Ook op sommige doordeweekse middagen zijn zij actief.

Er zijn bij ons vrij veel verschillende soorten dieren te vinden: cavia's, geiten, gerbils, hamsters, kippen, konijnen,  een kat, een tamme rat, schapen, tenrecs (soort tropische egeltjes) en vogels.
We hebben ook een hele lieve chinchilla en een stoere baardagame. 


Honden zijn toegestaan, wel aangelijnd en mits zij geen overlast geven.
                                                                                                                        
                                                                                                                  

                                                                                                               Bestel hier en doneer gratis!

Nieuws
Zomervakantie: wie helpt?
 - Vanaf 7 juli t/m 21 augustus zijn er geen lessen van het Floracollege op de boerderij.Dat betekent dat in deze weken alle verzorging en schoonmaak door de vrijwilligers gedaan moet worden. Dat is een hele opgave, omdat velen van ons natuurlijk een b.. Lees verder >
De schapen worden geschoren
 - Donderdag 2 juni a.s. rond 15.00 uur komt Ellie Hofman -onze vaste schapenscheerder van Dierennatuurlijk- om de schapen uit hun warme winterjas te helpen. Het is altijd een mooi gezicht om te zien hoe zij met de beestjes aan de gang is. Niet zo snel.. Lees verder >
"Wie is de mol?" op SKIP
 - Een half jaar geleden is het animatieteam begonnen met de voorbereidingen voor de vierde editie van Wie is de mol op Skip. Vrijdag 29 en zaterdag 30 april was het eindelijk zover. Twee dagen lang hebben ze met 10 kinderen het bekende programma.. Lees verder >

Nieuwsarchief

 

 

SKIP open:

 

zo: 14.00 - 17.00
wo: 14.00 - 16.00
do: 14.45 - 16.30
vr: 14.45 - 17.00


Tijdens lessen Floracollege (ochtend en begin middag) in beperkte mate toegang. Aleen kijken; dieren blijven in de hokken. Tijdens examens en toetsen geen toegang.

Als volwassenen zich aanmelden om na schooltijd te komen helpen met toezichthouden,
zouden we vaker open kunnen!

Tijdens de schoolvakantie van 7 juli t/m 21 aug soms ook buiten deze tijden open als er gewerkt wordt.
Helaas zijn deze tijden niet van tevoren bekend.